EMER QYTETI ose HOTELI
KATEGORIA
MBERRITJA LARGIMI
DHOMA ADULT (+18) FEMIJE
 
 
SHERBIMI KLIENTIT
TEL: +355 4 2235 688
ORARI SHERBIMIT
Mon - Fri: 08:00-18:00 (CET)
Saturday: 08.00-16.00 (CET)
FAQ
SI TE REZERVONI


Pse te perdorni
balkan-hotel.com?
 
» Ne jemi nga Ballkani
» S'ka Tarifa Shtese
» Cmimet me te Lira
» Pagese e Sigurte Online
» Vleresime Klientesh


Informacion i pergjithshem per Bosnjen

Pozicioni Gjeografik
Bosnja dhe Hercegovina ndodhet ne zemër te Gadishullit te Ballkanit dhe ka një sipërfaqe mbi 50 000 km2  dhe i përfshin te dyja terrenin dhe klimën mesdhetare dhe alpine. Pjesa me e madhe e terrenit është malor. Kufizohet me Kroacinë, Serbinë dhe Malin e Zi. 
Klima
Për shkak te pozicionit gjeografik,  Bosnja dhe Hercegovina është ideale për t’u vizituar ne te gjitha stinët me një mozaik klime Brenda një territori relativisht te vogël. 
Popullsia
Ka tre grupe te mëdha etnike qe jetojnë ne këtë vend: boshnjaket, kroatet dhe serbet. Përbërja etnike është: Boshnjaket Myslimane ) 44%, Serbet (Krishtere dhe Ortodokse) 32%, dhe  Kroate (Katolike) 17%. Pjesa tjetër 7%  e popullsisë përbëhet nga shqiptaret, romet, hebrenjtë dhe grupe te tjera minoritare.

Gjuha
Ka tre gjuhe zyrtare te folura Bosnja dhe Hercegovina: Boshnjake, Kroate, dhe Serbe. Për qëllime praktike këto gjuhe njehsohen dhe bëhen një. Ndryshimet janë te vogla dhe te ngjashme me ato midis Anglishtes britanike dhe amerikane

Ekonomia.

Bosnja dhe Hercegovina ka qene një nga zonat me te varfra te Ish Federatës Jugosllave dhe mbetet një nga vendet me te varfra te Evropës. Gjate luftës, 3 vjet konflikte ndëretnike u dëmtua dhe shkatërrua ekonomia dhe infrastruktura e Bosnjës. Progres i konsiderueshëm është bere qe kur u vendos paqja dhe ekonomia u fut ne proces reformash. Bosnja po bën përpjekje për t’i shfrytëzuar maksimalisht burimet e saj qe te mund te aderoje ne Bashkimin Evropian.Na ndiqni

Albania Holidays eshte anetar i: