EMER QYTETI ose HOTELI
KATEGORIA
MBERRITJA LARGIMI
DHOMA ADULT (+18) FEMIJE
 
 
SHERBIMI KLIENTIT
TEL: +355 4 2235 688
ORARI SHERBIMIT
Mon - Fri: 08:00-18:00 (CET)
Saturday: 08.00-16.00 (CET)
FAQ
SI TE REZERVONI


Pse te perdorni
balkan-hotel.com?
 
» Ne jemi nga Ballkani
» S'ka Tarifa Shtese
» Cmimet me te Lira
» Pagese e Sigurte Online
» Vleresime Klientesh


Informacion i pergjithshem per Greqine

Greqia është e vendosur në në fundin jug-lindor te Gadishullit Ballkanik qe laget nga deti Jon, Mesdhe dhe Deti Egje. 80% e vendit është malor, duke e bërë Greqinë një nga vendet më malore në Evropë , për më tepër Greqia  ka 16,000 km bregdet nga të cilat 7500km gjenden rreth mijëra ishujve te arkipelagut grek, një fenomen me të vërtetë i pashembullt në kontinentin evropian.

Klima
Greqia ka një klimë mesdhetare me shumë diell, temperatura të butë dhe një sasi të kufizuar të reshjeve. Për shkak të pozicionit gjeografik të vendit, në verë, ditët e thata e  te nxehta janë freskuar nga erërat sezonale te quajtura meltemi, ndërsa rajonet malore kanë temperatura të ulëta në përgjithësi. Dimrat janë të butë në zonat fushore, me një sasi minimale të dëborës dhe akullit, megjithate malet janë zakonisht të mbuluara me dëborë.

Popullsia
Grekët kane banuar ne Greqinë nga shekullin i 17-të  para Krishtit në ditët e sotme.Shumica e njerëzve në Greqi banojnë në qytetet përgjatë bregdetit, me mbi 50% jetojnë ne  Athinë dhe zonat perreth .Shumica e njerëzve në Greqi janë me origjine greke. Censusi 2001 raportoi per një popullsi prej 10.964.020 banoresh.

Gjuha
Greqishtja është një degë e pavarur e familjes se gjuhëve indo-evropiane. E perdorur si gjuhe amtare në Ballkanin Jugor, greqishtja ka histori më te gjatë se cilado gjuhë tjeter indo-evropiane e dokumentuar dhe e shkrruar në 34 shekuj.

Ekonomia
Persa i perket ekonomise, Greqisë ze vend midis vendit te 32 dhe  37-të në botë ne baze te prodhimit te brendshëm bruto ose paritetit të fuqisë blerëse, sipas statistikave të Bankës Botërore për vitin fiskal 2009-2010. Ben pjese ne vendet e zhvilluara dhe ekonomia e Greqisë perbehet kryesisht nga sektori i shërbimeve (85.0%) dhe industria (12.0%), ndërsa bujqësia përbën 3,0% të prodhimit te brendshem bruto.


Na ndiqni

Albania Holidays eshte anetar i: