EMER QYTETI ose HOTELI
KATEGORIA
MBERRITJA LARGIMI
DHOMA ADULT (+18) FEMIJE
 
 
SHERBIMI KLIENTIT
TEL: +355 4 2235 688
ORARI SHERBIMIT
Mon - Fri: 08:00-18:00 (CET)
Saturday: 08.00-16.00 (CET)
FAQ
SI TE REZERVONI


Pse te perdorni
balkan-hotel.com?
 
» Ne jemi nga Ballkani
» S'ka Tarifa Shtese
» Cmimet me te Lira
» Pagese e Sigurte Online
» Vleresime Klientesh


Informacion i pergjithshem per Maqedonine

Pozicioni gjeografik
Maqedonia ndodhet  në rajonin jugor të Gadishullit të Ballkanit,  dhe është një vend i mbyllur dhe malor. Kufizohet nga Kosova në veriperëndim, Serbia në veri, në lindje me Bullgarinë, me  Greqinë në jug dhe Shqipërinë në perëndim. Kryeqyteti i vendit është Shkupi, me 506.926 banorë, sipas regjistrimit të vitit 2002.

Klima
Maqedonia ka një klimë qe mesdhetare dhe kontinentale. Vera është e nxehtë dhe e thatë dhe dimri relativisht i ftohtë. Reshjet mesatare vjetore variojnë nga 1.700 mm (66.9 in) në zonën perëndimore malore deri në 500 mm (19.7 in) në zonën lindore. Shumica e Maqedonisë ka një klimë të moderuar kontinentale me verë të ngrohtë dhe të thatë dhe dimër relativisht të ftohtë dhe te lagësht.

Popullsia
Maqedonasit gjithashtu të referuar si sllavët maqedonas - janë një sllavet e  jugut të cilët janë të lidhur kryesisht me Republikën e Maqedonisë. Ata flasin gjuhën maqedonase, një gjuhë sllave e Jugut. Maqedonasit përbëjnë rreth 64% të popullsisë me shqiptarët etnikë rreth 24%, 4% turq, romë 3%, serbë 2% dhe të tjerët rreth 3%.

Ekonomia
Renditet se fundmi nga Banka Botërore si vendi I katërt me I mire nga  178 vende persa I përket reformave re konsiderueshme qe ka bere qe nga koha e pavarësisë. Vendi ka zhvilluar një ekonomi të hapur ku tregtia zë më shumë se 90% të PBB-së në vitet e fundit. Qeveria aktuale futi një sistem te taksës se sheshte prej 10% me synimin për ta bërë vendin më tërheqës për investimet e huaja. Pavarësisht këtyre reformave, norma e papunësisë e Maqedonisë e tij shumë të lartaNa ndiqni

Albania Holidays eshte anetar i: