EMER QYTETI ose HOTELI
KATEGORIA
MBERRITJA LARGIMI
DHOMA ADULT (+18) FEMIJE
 
 
SHERBIMI KLIENTIT
TEL: +355 4 2235 688
ORARI SHERBIMIT
Mon - Fri: 08:00-18:00 (CET)
Saturday: 08.00-16.00 (CET)
FAQ
SI TE REZERVONI


Pse te perdorni
balkan-hotel.com?
 
» Ne jemi nga Ballkani
» S'ka Tarifa Shtese
» Cmimet me te Lira
» Pagese e Sigurte Online
» Vleresime Klientesh


Informacione te dobishme per Maqedonine

Si shkohet atje

Me avion
Aeroportet ndërkombëtare në Shkup dhe Ohër lidh Maqedoninë me disa qytete të mëdha evropiane. Aeroportet rajonale në Beograd, Sofje, Tiranë dhe Selanik mund të përdoren gjithashtu, pasi ato janë të gjitha vetëm disa orë  me makine nga Maqedonia. Për fat të keq nuk ka ende një linje autobusi nga aeroporti i Shkupit, që do të thotë se udhëtarët janë të detyruar të marrin një taksi për 17km  (10.2 m) udhëtim në Shkup. Kjo kushton rreth 10 € ($ 12).

Me tren:
Një linje ndërkombëtare hekurudhore, që operon dy herë në dite lidh Maqedoninë me Lubjanën, Slloveninë dhe Selanikun ne Greqi nëpërmjet Maqedonisë. Ndalesat përfshijnë Tabanoc (Maqedoni-Serbi pikës kufitare), Kumanovë, Shkup, Veles, Gradsko, Negotinë, Demir Kapi, Gjevgjeli dhe (Pika e kalimit kufitar grek), si dhe disa fshatra të vogla.

Me makinë dhe autobus:
Autostrada ndërkombëtare E-75 shkon në veri-jug nga Serbia për në Greqi, dhe përshkon Maqedoninë. Kjo është rruga më e zakonshme për turistët ne rrugë tokësore për të hyrë në Maqedoni. Ka edhe rrugë të mira që lidhin vendin me Bullgarinë në lindje dhe në perëndim me Shqipërinë. Një numër i linjave të autobusëve lidhin Maqedoninë me të gjitha vendet fqinje dhe qytetet e tjera evropiane. Autobusët janë të shpeshta, dhe ofrojnë çmime relativisht të lira.

Kur të vizitohet
Në përgjithësi, koha më e mirë për të vizituar Maqedoninë do të jetë kur temperaturat mesatare janë në një nivel normal, dhe kjo është gjatë muajve korrik dhe gusht. Megjithatë, ky është dhe piku i sezonit turistik kështu që muajt më të mirë për të vizituar Maqedoninë janë Prill, Maj, Qershor, Shtator dhe tetor, kur temperaturat mesatare janë pak me te freskëta, por ende të këndshme 10 ° C dhe 20 ° C.
Info vizave
Hyrja Maqedoninë është e lehtë. Procedurat në të dy kufijtë dhe aeroport janë të standardizuara dhe të thjeshta. Maqedonia mund të futen me një pasaportë të vlefshme, pa një vis nga BE, amerikane dhe qytetarëve kanadezë. Për më shumë informacion ju lutemi vizitoni: http://www.mfa.gov.mk/?q=node/308&language=en-gb

Valuta
Njësia monetare në Republikën e Maqedonisë është dinari qe prej 26 prill 1992. Vizitorët e huaj mund të konvertojnë monedha të huaja në monedhën vendase në të gjitha bankat apo zyrat private të këmbimit, te cilat u përmbahen normave të shkëmbimeve të rekomanduara nga Banka Kombëtare. Pas hyrjes në Maqedoni turistet duhet të deklarojnë sasinë e parave që mbajne me vete në qoftë se keni ndërmend t’i merrni të gjitha ose një pjesë te saj jashtë vendit. Të huajt lejohen te sjellin vetëm 2.000 euro te holla. Shumica e qyteteve kanë bankomate ku mund të tërhiqni para me normat te komisionit të lira. Mos kembeni para në rrugë.

Numra kontakti te dobishme

  • Polica: 192
  • Zjarrfikësi: 193
  • Urgjenca mjekësore : 194
  • Asistence rrugore: 15555
  • Qendra e informimit për rrugët: 196
  • Shërbimi i mëngjesit: 180
  • Koha  e sakte: 185
  • Shërbimi i Telegramit: 186
  • Zyra e informacionit/ Drejtoria e ndihmës: 188


Këshilla te tjera


Koha lokale ne Maqedoni: Koha lokale është  GMT +1. Është e njëjta ne te gjithë vendin.
Ndërrimi i orës ne Maqedoni me 1 ore me shume fillon te dielën e fundit te Marsit dhe mbaron te dielën e fundit te tetorit
Elektriciteti  ne Maqedoni 220V/50Hz (prize Europeane).
Peshat dhe masat ne Maqedoni: sistemi metrik dhe i kilogramëve  
Uji ne Maqedoni:  Është I sigurt për t’u pire ne te gjitha qytetet dhe është I klorifikuar, ka dhe burime publike me ujë te pijshëm ne shume vende publike. Nëse preferoni ujin e blere mund te gjendet kudo ne dyqanet lokale.

Cfare te vizitosh

OhridUNESCO World Heritage Site është qyteti përreth liqenit me te njëjtin emër dhe për shume përfaqëson me te mirën e eksperiencës maqedonase, një mbretëri drite dhe uji, vendndodhje e rrënojave antike nga mbretëritë e hershme te Maqedonisë.
Atraksionet kryesore te Ohrit ndodhen ne një zone te përqendruar këmbësoresh midis rrugëve te ngushta te qytetit te vjetër te mbushura me restorante dhe kafene të përkryera për t’u relaksuar në mbrëmje te freskëta verore. Mund të vizitoni, Shën Sofine, Plaosniku, SHen John Caneo, teatri antik, Shën Naumi, Trebenista, Muzeun Etnografik, etj

Manastiri i quajtur "qyteti i konsujve". Manastiri është qyteti i dytë më i madh i Maqedonisë,  qytet i madh i vjetër që ende mban shenjat e një qendre te lashte për diplomaci. Në të njëjtën kohë ajo ilustron kulturë të hershme te kafeve ku njerëzit merrnin pushime të rregullta ditore dhe shkonin në ndonjë nga kafenetë e shumta te Manastirit për te biseduar me njeri tjetrin.
Heraclea Lyncestis shkruar edhe Herakleia Lynkestis ishte një qytet i lashtë grek qe ndodhet 2 km në jug të qytetit të sotëm të Manastirit themeluar nga Filipi i II-të i Maqedonisë në mes të shek 4. Është i famshëm për mozaikët, teatrin e lashtë dhe banjot romake. Heraclea është qyteti me i gjalle dhe ku ruhen me mire gjurmët e perandorisë se lashtë maqedonase në vend.
Ajo është ndërtuar në Via Egnatia dhe u bë një nga stacionet kryesore në këtë rrugë tregtare.

Kishat dhe manastiret
Shkup: St Pantelejmoni - Nerezi, Spas St, Manastiri, Markov Manastiri i Shën Nikita, Shkup Kale Kalaja, Qytetin e Vjetër, Ura e Gurit, etj ujësjellësit
Vende të tjera të interesit përfshijnë: Stobi, Shën Joakim Osogovski në Kriva Pallankë, Shën Nikolla në Shtip, Shën Georgija në Kurbinovo, Resen, St George-në Staro Nagoriçane, Cocev Kamen etj


Na ndiqni

Albania Holidays eshte anetar i: