Hotele ne Ferizaj

Ferizaj, është një qytet dhe komunë që ndodhet në Qarkun e Ferizajt të Kosovës. Ferizaj ndodhet në pjesën jug-lindore të Kosovës, rreth gjysmës së rrugës ndërmjet qyteteve të Prishtinës dhe Shkupit. Someshtë rreth 230 kilometra në veri-lindje të Tiranës, 55 kilometra në veri të Shkupit, 300 kilometra në perëndim të Sofjes, 35 kilometra në jug të Prishtinës dhe 300 kilometra në lindje të Podgoricës. Ferizaj është gjithashtu i famshëm për një fenomen gjeografik të njohur si bifurkimi i lumenjve. Lumi Nerodimka është i ndarë në dy degë dhe ato përfundojnë në dy dete të ndryshme. Ferizaj ka një xhami dhe një kishë ortodokse në afërsi. Aty pranë janë biblioteka e qytetit, një park dhe një numër kafeneje. Vizitoni Ferizaj, Kosovë dhe rezervoni online hotele në Ferizaj.