Hotele ne Prilep

Është qyteti i katërt për nga madhësia në Republikën e Maqedonisë dhe ndryshe njihet si qyteti nën “Kullat e Markos”, për shkak të afërsisë me kullat e Princit Marko. Qyteti i Prilepit është qendra ku kultivohet duhan i cilësisë së parë në vend por ka dhe fusha të tjera të ekonomisë që janë shumë të zhvilluara si psh: metalurgjia, elektronika, industria tekstile dhe ajo ushqimore. Në Prilep prodhohet dhe mermeri i njohur maqedonas ‘Banco Sivec” (mermer i bardhë). Në qytet ndodhen disa site arkeologjike ku më të njohurit janë ai i Markovi Kulit, Kisha e Shën Nikollës që daton në shekullin e XIII, Kisha e Shën Uspenisë në Bogorodicë, Kisha e Shën Preobrazenisë dhe Varret e Papushtuara që shërbejnë si memorial i viktimave të fashizmit dhe gjenden në parkun qendror të Prilepit. Vizitoni Prilepin, Maqedonia e Veriut dhe rezervoni online hotele në Prilep.