Hotele ne Leskovik

Leskoviku është një qytet i vogel me rreth 5,000 banorë. Qyteti ndodhet në pjesën jugore të Shqipërise, afer kufirit Shqipëri-Greqi. Lartesia mbi nivelin e detit eshte 1,220 metra. Leskoviku daton si banim në fillimet e viteve 1800 i krijuar nga pushtuesit otomanë të asaj kohe. Sami Frasheri ne enciklopedine e vet e permend si qender Kazaje dhe qender Sanxhaku. Duke qene afer me Greqine, ne te kalonte nje nga segmentet rrugore më të përdorura qe lidhte qytetin me Greqinë e më tutje me Turqinë. Vendi i quajtur Tre Urat ishte nyja lidhëse. Leskoviku eshte i njohur per relievin malor e kodrinor, me pyje, flore dhe faunë të pasur, me burime ujerash minerale-kurative e vreshtari të begata. Gjithashtu, Leskoviku eshte i njohur per Sazet ( vegel muzikore)te cilat janë shfaqur që herët, në çerekun e fundit të shek XIX-të. Vizitoni Leskovik, Shqipëri dhe rezervoni online hotele në Leskovik.