Hotele ne Struga

Struga, ndryshe i njohur si qyteti i poezisë, ndodhet në brigjet e liqenit dhe lumit Drini Zi që e ndan qytetin në dy pjesë. Struga është vendi ideal për tu shplodhur dhe për të shijuar pamjen e liqenit, të lumit, bimësisë dhe shpendët. Në shekullin e 19-të qyteti ka luajtur një rol të rëndësishëm në “ringjalljen” kombëtare. Ishte vendlindja e Konstandin dhe Dimitar Miladinovi, vëllezërit që mblodhën dhe publikuan një koleksion të këngëve popullore("Këngë popullore nga Maqedonia") në vitin 1862. Konstantin Milladinov gjatë studimeve të tij në Moskë shkroi Dhimbje për jugun (e përkthyer edhe si "Mall për Jugun"). Sot për nder të tij, festivalet më të mëdha të poezisë në botë zhvillohen çdo vit në Strugë. Festivali është eventi kryesor i qytetit si një qendër turistike dhe u ndoq nga të paktën 200 poetë laike. Festivali i poezisë ndër të tjera, fitoi çmimin e madh për aktivitetin poetik, çmimin e "Kurorës së Artë" dhe çmimin "Vëllezërit Milladinovci" për librin më të mirë të poezive në gjuhën maqedonase. Monumenti kulturor më i rëndësishëm në Strugë është kisha e Shën Gjergjit, afresket e së cilës datojnë nga shekulli i 13-të deri në shekullin e 19-të. Në qytetin e Kalistës gjendet kisha e Shën Mërisë dhe kisha e Shën Athanasius. Monumentet islamike që ia vlejnë të vizitohen janë Teqe-ja Helveti dhe Hamami. Vizitoni Strugen, Maqedonia e Veriut dhe rezervoni online hotele në Struge.