Hotele ne Ohrid

I gjendur në brigjet e liqenit të Ohrit, qyteti i Ohrit është një nga qytetet e banuara më të lashta në kontinentin europian. Qyteti ndodhet në jugperëndim të Shkupit dhe në perëndim të Manastirit dhe Resenit, në kufi me republikën e Shqipërisë. Ohri është një nga qytetet më të vizituara në Maqedoni dhe shquhet për të kaluarën e tij historike. Mendohet se dikur, në qytet ndodheshin mbi 365 kisha, nga një për secilën ditë të vitit prandaj shpeshherë qyteti i Ohrit konsiderohet edhe si Jerusalemi i Ballkanit. Qyteti është i pasur me shtëpi piktoreske, monumente historike dhe turizmi përbën sektorin më të zhvilluar në ekonominë e qytetit. Në vitet 1979 dhe 1980 qyteti dhe liqeni i Ohrit u përfshinë në fondin e trashëgimisë botërore, që mbrohet nga UNESCO. Në fakt Ohri, është një nga 28 qendrat e trashëgimisë botërore, që shërben dhe si pjesë e fondit të trashëgimisë natyrore dhe asaj kulturore. Legjendat thonë se në qytet ndodheshin mbi 365 kisha dhe këto gojëdhëna mbështeten edhe nga shënimet e kronikanit osman të shekullit të XVII-të, Evliya Çelebi. Disa nga aktivitetet kryesore kulturore që mund të ndiqen në qytet janë: Festivali Veror në muajt Korrik – Gusht; Festivali i Koreve, ku kore nga e gjithë bota mblidhen në qytet në fundin e muajit Gusht; Festivali Ballkanik i Folklorit dhe Festivali i Muzikës Ballkanike që mbahen në muajin Korrik; Festivali Etno-muzikor i muajit Gusht, në të cilin muzikantë nga i gjithë rajoni marin pjesë etj. Vizitoni Ohrin, Maqedonia e Veriut dhe rezervoni online hotele në Oher.

Bellevue

hotel stars
S'ka Vleresime

Nas. Konjsko bb, Oher, Maqedonia e Veriut

  Kerkohet konfirmim

Metropol

hotel stars
S'ka Vleresime

Nas. Konjsko bb, Oher, Maqedoni

  Kerkohet konfirmim

Garden

hotel stars
S'ka Vleresime

Bulevardi Kej Marshal Tito, Nr.114, Oher, Maqedonia e Veriut (FYROM)

  Kerkohet konfirmim

Inex Gorica

hotel stars
S'ka Vleresime

Naum Ohridski St. 5-76000, Oher, Maqedonia e Veriut (FYROM)

  Kerkohet konfirmim

Cingo

hotel stars
S'ka Vleresime

Rr.Abas Emin, Nr.3, Oher, Maqedoni (FYROM)

  Kerkohet konfirmim

Lebed

hotel stars
S'ka Vleresime

Marsal Tito, 112, Oher, Maqedoni (FYROM)

  Kerkohet konfirmim

Breza

hotel stars
S'ka Vleresime

Mosha Pijade 24a, Prilep, Maqedoni (FYROM)

  Kerkohet konfirmim

Royal View

hotel stars
S'ka Vleresime

Jane Sandanski no.2; Oher, Maqedonia e Veriut (FYROM)

  Kerkohet konfirmim

Tino

hotel stars
S'ka Vleresime

Kej Marsal Tito Nr.55, Oher, Maqedoni (FYROM)

  Kerkohet konfirmim

Klimetica

hotel stars
S'ka Vleresime

St. Stefan, Oher, Maqedoni(FYROM)

  Kerkohet konfirmim

Millenium Palace

hotel stars
S'ka Vleresime

Kej Marshal Tito bb, Oher, Maqedonia e Veriut (FYROM)

  Kerkohet konfirmim