Hotele ne Peja

Pec ose Pejë eshte nje qytet ne Kosoven perendimore dhe qendra administrative e rrethit me te njejtin emer. Komuna ka nje siperfaqe prej 602 km², duke perfshire qytetin e Pejes dhe 95 fshatra; kjo siperfaqe eshte e ndare ne 28 komunitete territoriale. Qyteti I vogel I hijshem I Pejes ndodhet ne kembet e vargut mbreselenes te Bjeshkeve te Nemuna qe kufizojne Kosoven nga Shqiperia dhe Mali I Zi dhe në të dy brigjet e lumit Lumbardhi. Gjate viteve te fundit Peja ka dale ngadale nga konfliktet e kaluara dhe riperkufizoi veten si nje qender per turizmin dhe biznesin. Plot me histori dhe e populluar nga njerezit me miqesore qe mund te takohen ne Evrope, Peja eshte me siguri nje nga qytetet me te mira per t’u vizituar ne Kosove. Qyteti ka qene I sunduar nga fuqi te ndryshme gjate histories, duke I dhene nje karakter te larmishem kulturor. Ndikimi ortodoks ka rezultuar ne ndertimin e objekteve mbreselenese fetare dhe manastireve. Vend i trashegimise boterore te UNESCO eshte Patriarkana Pec, e ndertuar gjate perandorise mesjetare serbe. Nen sundimin osman Peja mori nje karakter me oriental ne ndertimin e rrugeve te ngushta, shtepive te stilit te vjeter turk dhe xhamive. Nje nga keto eshte xhamia Bajrakli, e ndertuar nga osmanet ne shekullin e 15 nga mbetjet e manastirit mesjetar serb te Kryeëngjejve te Shenjte. Madje ju mund te gjeni edhe gjurme te pranise se shkurter te Perandorise Austro-Hungareze ne fillim te shekullit te 20-te ne formen e disa ndertesave te bukura ne qender te qytetit, si dhe ndertesave masive socialiste dhe blloqeve te apartamenteve. Malet qe rrethojne qytetin formojne nje sfond te jashtezakonshem dhe jane nje vend i mrekullueshem per te gjitha llojet e aktiviteteve ne natyre si: ecje ne kembe, ski apo ngjitje. Vizitoni Pejë, Kosovë dhe rezervoni online hotele në Pejë.

Gold

hotel stars
S'ka Vleresime

Rr.Mbretresha Teutë PN, 30000, Peje, Kosove

  Kerkohet konfirmim

Cardak

hotel stars
S'ka Vleresime

Rr.Mbretresha Teutë Nr 101, 30000, Peje, Kosove

  Kerkohet konfirmim