Hotele ne Mirdite

Rrethi i Mirdites eshte nje prej 36 rretheve te Shqiperise. Qendra eshte Rresheni. Dy lumenjte kryesore Fani i Madh dhe Fani i Vogel terheqin te gjithe te apasionuarit pas peshkimit. Ne Mirdite mund te vizitohen monumente qe njihen edhe nga Ministria e Turizmit. Germimet arkeologjike te bera ne vende te ndryshme si psh ne: Perlat, Baz, Urake, na flasin per pranine e popullsise ilire qe ne shek.VII-VII para Krishtit. Nje nder gjetjet me te rendesishme, jo vetem per Mirditen, eshte Emblema e Arberit e zbuluar ne Geziq, ne rrenojat e nje kishe te vjeter. Emblema paraqet nje shqiponje, simbol i Dukagjinit. Nje monument tjeter i vjeter eshte Cezma e Domgjonit e njohur edhe si Shatervani i Domgjonit, i vetmi ne llojin e tij ne vendin tone. Mirdita eshte i vetmi vend qe ka ruajtur traditat dhe zakonet e saj. Vizitoni Mirdite, Shqipëri dhe rezervoni online hotele në Mirdite.